Klik hier om naar onze webshop te gaan

Hoe werkt dit Teflon rollertje

Miniverfroller

Onmisbaar stukje gereedschap voor de modelbouwer, hobbyist of gewoon voor het gezin.

Al onze rollers worden met de hand gemaakt ,er is er dan ook geen één het zelfde.

Het Minirollertje voor eenvoudig, strak, gedetailleerd, schoon en snel schilderen, lijmen, sjabloneren, rollen. Geschikt voor verf, lak, Inkt en lijm, polyester, epoxy op zowel water als terpentine, aceton, thinner basis. Het type oplosmiddel kunt u vinden op de verpakking van deze producten. Deze zachte Teflonschuim rollertjes zijn in 10 seconden te reinigen omdat het rollertje zelf geen verf opneemt , het zit alleen aan de buitenkant van het rollertje, dat komt omdat deze rollers een gesloten cel hebben.
dus het materiaal waar u mee werkt wordt er opgewalst,en heeft u in een asfaltweg wel eens luchtbellen gezien,dacht het ook niet.


Het magneetje is verwerkt in het asje  van het rollertje

Afmeting afgebeeld rollertje 19mm x 9 mm

verfroleuro

Hoe werkt het ?

Anders dan andere verfrollen werkt dit Minirollertje op basis van magnetisme. Omdat de roller van zacht Teflonschuim statisch is,  blijft verf, inkt, lak of lijm hier aan kleven. Wanneer u gaat schilderen (rollen) is de aantrekkingskracht van de ondergrond groter dan die van het teflonschuim. De verf, inkt, lak of lijm blijft daardoor aan de ondergrond kleven. Het zachte flexibele Teflonschuim vormt zich naar het oppervlak, wat bijvoorbeeld handig is in de modelbouw.

overzicht

Eenvoudig reinigen

Het schoonmaken van de rollertjes gaat snel en eenvoudig. Door de rollertjes  in water of terpentine of in een ander oplosmiddel heen en weer  te rollen over een bijgeleverd gaasje maakt u het Teflonschuim 'afstotend'. De draaiende ingebouwde magneet veroorzaakt een magnetisch veld dat zorgt voor de reiniging van het Teflonschuim. Het oplosmiddel neemt de verf op. Rol het Minirollertje een paar keer heen en weer over een stukje keukenpapier en hij is weer droog en schoon voor een volgende kleur of klus.