Klik hier om naar onze webshop te gaan

Gebruiksaanwijzing Zachte Teflon Miniroller.

Het rollertje ontlucht meteen al uw werk.

Is in 10 seconden weer schoon en droog voor het volgende klusje.

 

U kunt hiermee rollen ALLES, Verf, Lijmen, Inkten, Polyester, Epoxy, alles op water, thinner, aceton, en terpentinebasis zelfs witte houtlijmen en schuim constructielijm is geen probleem, Na het aanbrengen van de lijmen, polyesters, en epoxy meteen 15 seconden goed schoonspoelen in het schoonmaakmiddel wat door de fabrikant is aangegeven, voor polyester en epoxy en 2 componenten is aceton het beste schoonmaakmiddel.

 

De gemakkelijkste manier om hier mee aan de slag te gaan is als volgt. Leg standaard een velletje dubbelgevouwen keukenpapier naast u neer en een dubbel stukje aluminiumfolie, of een stukje karton  de aluminiumfolie 25 x 25 cm even in elkaar drukken en dan weer recht strijken zodat het een beetje ruw wordt. Doe nu een klein beetje verf, lijm, of iets anders op de folie, of stukje karton of doop gewoon het rollertje in de verf, en rol dit een beetje uit met uw rollertje zodat hij helemaal bedekt is, en u kunt aan de slag.. Als er niks meer op het rollertje zit gewoon weer over de folie of het kartonnetje halen en hij is weer vol. U kan de verf ook meteen op het te schilderen object aanbrengen, daarna goed uitrollen.

 

Belangrijk: U hebt een stukje gaas bijgeleverd gekregen, doe dit met de bolle kant naar boven in het potje waar u de terpentine, thinner, aceton, of het water in heeft zitten, vul het potje voor één derde (Een Hak groenten potje van 360 of 680gr is het beste hiervoor, (en die kan je ook mooi afsluiten met de draaideksel ) dit stukje gaas zorgt samen met het magneetje wat in het rollertje zit ervoor dat het Teflonschuim zeer snel schoon is. Bent u klaar met schilderen, rollen of lijmen rol dan het rollertje gedurende 15 seconden snel heen en weer over het gaasje in het potje met de vloeistof, daarna goed over het keukenpapier rollen ook de zijkant afvegen en hij is weer droog en schoon voor het volgende klusje. Wij wensen u veel schilderplezier toe.

 

Los rollertje over het magnetische losse asje plaatsen, als u deze versie heeft.

Zet eerst het magnetische asje op de houder. Zet nu je duim onder op het asje en buig nu de uiteinden van het asje die ingesneden zijn met de wijsvinger van je andere hand, 45 graden naar buiten zodat het een soort shuttle wordt (ze breken niet) maak daarna het asje iets vochtig, even in je mond bv, dan gaat hij veel gemakkelijker het rollertje in. Doe deze handeling elke keer als u het rollertje vervangt. Neem het rollertje en draai die rustig op het asje, terwijl u het asje vasthoud, als hij er voor de helft in zit, zet dan uw wijsvinger op het dichte eind van het rollertje en duw hem rustig helemaal over het asje heen totdat het asje helemaal in het rollertje verdwijnt, rol hem daarna eerst even op tafel heen en weer dan is hij weer mooi rond, houd wel uw vinger op het uiteinde van het rollertje terwijl u hem er opdrukt anders kan u hem er doorheen drukken. Het asje moet helemaal in het rollertje verdwijnen, dan zit hij goed. U kan er nu mee gaan werken, u merkt het vanzelf als u het rollertje moet vervangen, dan werkt het niet meer zo lekker,  (u kan het oude rollertje er gewoon afpellen) U hoeft niet hard te drukken terwijl u rolt, laat het rollertje het werk doen. Des te harder u drukt, des te korter gaat hij mee. Dit rollertje is geschikt voor Inkten-verven-Lijmen-kitten op terpentine, thinner, aceton, 2 componenten en waterbasis. Als u klaar bent met werken en u heeft hem schoon en droog gemaakt haal dan het asje met het rollertje erop van de houder af en leg hem weg met het gat naar boven gericht zodat eventueel vocht wat nog in het asje zit kan verdampen.